つきじ治作

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今月のお献立

天地山海の恵みに心を込めて、日本料理の粋をお届けします。旬を味わい、希少酒に舌鼓を打つ。つきじ治作だからこそ味わえる喜びをご堪能ください。

今月は北海道、青森、静岡、三重、和歌山、岡山、鳥取、山口、長崎、大分、宮崎、熊本、鹿児島などの漁港より魚介類を、肉類は青森、三重、滋賀、熊本から、野菜は北海道、青森、新潟、石川、山梨、静岡、愛知、京都、岡山、高知、徳島、山口、大分、宮崎、鹿児島のものを使用し、一皿一皿心をこめてご提供しております。

※台風などの天候状況により産地が変更になる場合がございます。詳細はお電話にてお問合せください。

※特別な食材やお飲み物をご希望の際はご相談ください。

会席平成29年4月のお献立 ~23,000円コース~

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箸付Starter

蛍烏賊旨煮 山独活 木の芽味噌合え
菜の花山吹合え

Simmered Firefly spuid , Udo mix with Japanese pepper miso, and Rape blossoms with egg yolk

前菜Appetizer

伊勢志摩アコヤ貝酒粕焼

Grilled Sake-leesed ISESHIMA Pearl oyster

栃木味恋とまと 巻海老細魚手綱芋すし れもん

TOCHIGI-Ajikoi-Tomato, Tazuna-Taro Sushi of Halfbeak and shrimp, Lemon

合鴨ロース煮 楤の芽

Smoked Duck Breast and Aralia Sprout

吸物Soup

薄葛仕立

Kuzdu style soup

桜胡麻葛流し 蛤葛打 若布 鉤蕨

SAKURA Sesame Tofu, Kudzed clam, Wakame seaweed, and Bracken

造里Sashimi

桜鯛薄造里

SAKURA Sea bream

芽葱 長芋 酢立 芽ひじき 浅月紅葉卸し
ポンズ

Green onion sprouts, Taro, Citrus sudachi, Edible blown seaweed

served with red grated radish with chives and ponzu vinegar sauce

蒸し物SteamedDish

鱶鰭 雲丹 筍 鱈場蟹 三つ葉 生姜あん
クコの実

Shark fin, Sea urchin, Bamboo shoot, King crab

Mitsuba, dressed with Ginger starchy sauce, topped with Goji berry

焼物Grilled Dish

特撰松阪牛霜ふり肉葱間串

Spit-roasted MATSUZAKA marbled beef and Leek

小茄子 ズッキーニ 粟麩 柚子コショウ 七味

Eggplant, Zucchini, and Wheat gluten

yuzu peppe and seven flavor chili pepper

箸休めrefresher

天豆塩ゆで 畳鰯炙り 唐墨味噌漬
桜型紅芯大根

Broad Beans, Tosted Sheet of dried sardine, Miso-pickled dried mullet roe, and Water melon radish

強肴Entree

伊勢海老具足煮

Gusoku-ni style of Stew with Spiny lobster

蕪白煮 冬子椎茸 万願寺甘唐 木の芽

Turnip, Shiitake mushroom, Manganji temple sweet green pepper and Japanese pepper leaf

留椀soup

田舎味噌仕立

White miso Style soup

豆腐 滑子 壬生菜

Tofu , Nameko mushroom and Mibuna

御飯Rice

桜海老筍たきこみ

TAKIKOMI-cooked rice with Small shrimp and Bamboo shoot

そえ物Pickled vegetables

五種盛り

Five kinds of pickle

水菓子Dessert

マンゴー さくらんぼ

Mango and Cherry

甘味Japanese sweets

白玉団子 きなこ 大納言あずきかけ

Rice-flour dumpling with Soybean flour and Adzuki paste

尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

the menu may vary slightly depending upon the available of fresh ingredients.

会席平成29年4月のお献立 ~25,000円コース~

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箸付Starter

細魚卯の花合え 酢取り浜防風

Halfbeak mix with bean curd refuse, and vinegared bofu bud

前菜Appetizer

鱚菜種焼 真蛸塩煮 唐墨味噌漬 島らっきょ

Grilled Sillago with rape, salt-simmered Octopus , Miso-pickled Dried mullet roe, and Shallot bulb

吸物Soup

清まし仕立

Clear broth style soup

鮎魚女雲丹衣揚 島根桜うどん 桜型大根
人参 酢立

deep-fried Greenling with sea urchin, SAKURA udon noodles, Daikon radish, Carrot with citrus sudachi

造里Sashimi

牡丹海老 本鮪引造里 桜鯛桜葉がらみ
墨烏賊細造里

Botan shrimp, Bluefin tuna, Sea bream and Squid

大葉 花穂 長芋 芽ひじき 本山葵
土佐醤油

Ohba, Ear of shiso flower, Chinese yam, Edible blown seaweed, Wasabi and Tosa soy sauce

煮物Stewed Dish

春きゃべつベーコン博多湯葉含ませ

simmered Spring Cabbege, Bacon and Bean curd

能登蓮根旨煮 じゃが芋あんかけ 絹さや
花びら百合根 胡椒

simmered Lotus root, Potato with starchy sauce, Garden pea, Lily bulb with pepper

焼物Grilled Dish

関鯵一干し酒焼

Sake-grilled Jack mackerel

染おろし かぼす 桜餠麩 赤蕪甘酢漬

Grated daikon radish, Citrus kabosu, wheat gluten, and sweet pickled red turnip

箸休めSide dish

天豆塩ゆで 畳鰯炙り 干し子炙り

salt-boiled Broad beans, Tosted Sheet of dried sardine and sea cucumber liver

強肴Entree

特撰神戸牛霜ふり肉焼しゃぶ

KOBE marbled beef shabu-shabu

黄韮 長葱 小茄子 とまと 胡麻ポンズ

Chinese chive, Leak onion, Eggplant, and Tomato, served with sesame ponzu sauce

留椀Soup

田舎味噌仕立

Red miso style

豆腐 滑子 叩き蕨

Tofu , Nameko mushroom and Bracken

御飯Rice

鱶鰭 雲丹 筍 三つ葉 あんかけごはん
卸し生姜 クコの実

Cooked rice with Shark fin , Sea urchin, Bamboo shoot and Mitsuba , dressed with Starchy sauce

Grated ginger and Goji berry

そえ物Pickled vegetables

三種盛り

Three kinds of pickle

水菓子Dessert

静岡メロン 夏みかん さくらんぼ

SHIZUOKA Melon , Bitter Summer Orange, and Cherry

甘味Japanese sweets

水ようかん 桜葉

Sweet adzuki bean jelly with Cherry leaf

尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

the menu may vary slightly depending upon the available of fresh ingredients.

旬の逸品

いつものお料理にさらなる華を添える逸品の一皿を。
季節の味をより深くご堪能ください。

  • 自家製本唐墨

    七枚 2,500円(税サ別)

  • 寒鰤 にぎりすし

    一皿十カン 2,000円(税サ別)

  • 珍味盛り
    あん肝 雲子 フグ皮 ポンズ

    一皿 3,000円(税サ別)

  • 土鍋 湯とうふ
    佐賀県産大豆使用

    十二ケ 2,000円(税サ別)

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