平成30年5月のお献立

月替わり 皐月の会席 Course Menu at May
25,000円コース

■箸 付 Starter
鮎魚女・新牛蒡胡麻南蛮漬 焼長芋 錨防風
Vinegared greenling and burdock root with sesami, Chinese yam and plant of parsley famiy
■前 菜 Appetizer
舌平目 山独活 木の芽焼 れもん
鮑軟らか煮 肝 雲丹そーすかけ ミニ小倉 鯨ベーコン炙り
Grilled sole and udo with lemon
Stewed abalone with liver and seaurchin sauce, small okra and whale bacon
■吸 物 Soup
清まし仕立
伊佐木摘入黄身揚 小メロン 滑子 花茗荷子
Clear soup
Grunt cake, small melon, nameko mushroom and mioga ginger
■造 里 Sashimi
牡丹海老 北海蛸足湯引 本鮪トロ身炙り 関鯵なめろう 見る貝
岡ひじき 大葉 花穂 紫芽 菖型紅芯大根 梅肉 胡瓜山葵台
本山葵 生醤油
Botan shrimp, octopus, fatty belly of tuna, jack mackerel namero and gaper
Saltwort, ohba, ear of shiso flower, seaweeds, daikon radish, ume, cucumber basket for wasabi and soy sauce
■煮 物 Stewed Dish
鰹・揚豆腐時雨煮 新じゃがいも煮っころがし
パプリカ 天豆色煮
Bonito and deep-fried tofu and potato
Paprika and broad beans
■焼 物 Grilled Dish
虎魚照焼 蓴菜 加減酢 花柚子 
山桃ワインゼリー寄せ 花れもん
Japanese sculpin teriyaki, water shield, vinegar and yuzu citron
Bayberry wine jelly with lemon
■揚 物 Deep-fried Dish
蓬胡麻葛流し薄衣揚げ 姫玉蜀黍 水茄子
卸し大根 揚出汁
Mugwort and sesami cake, small corn and eggplant
Grated daikon radish and soup
■強 肴 Entrée
特撰神戸牛霜ふり肉赤ワイン煮込み 姫大根 姫人参 ぺティとまと
にんにくチップ クレソン 柚子胡椒
奥会津金山天然炭酸の水 ライム入り
Stewed Kobe marbled beef in red wine, small daikon radish, small carrot, cherry tomato, garlic tips, watercress and yuzu pepper
Carbonated water with lime
■食 事 又は 御 飯 Noodles or Rice
食 事:静岡長茶蕎麦
御 飯:フカヒレあんかけごはん 卸し生姜 赤出汁
Noodles: Buckwheat noodles flavored with Shizuoka green tea
Rice: Rice with shark's fin liquid starch with grated ginger and red miso soup
■そえ物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
宮崎マンゴー 小玉すいか キウイ
Miyazaki mango, small water melom and kiwi fruits
■甘 味 Japanese sweet
抹茶大福 大納言あずきかけ
Rice cake flavored green tea with adzuki paste

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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平成30年5月のお献立

月替わり 皐月の会席 Course Menu at May
23,000円コース

■箸 付 Starter
平貝昆布〆 叩き小倉 ラディッシュ 割醤油のジュレ
Pen shell, okra, radish and jelly of soy sauce
■前 菜 Appetizer
グリーンアスパラ生ハム巻 
鱚一塩 れもん 骨煎餅
万願寺甘唐辛子 烏賊鋳込み焼
Asparagus rolled with raw ham
Sillago, lemon and sillago bone cracker
Manganji sweet pepper and squid
■吸 物 Soup
清まし仕立
蓬糝薯 結び梅素麺 姫竹の子 蓴菜 花柚子
Clear soup
Mugwort cake, fine wheat noodles flavored ume, small bamboo shoot,
water shield and yuzu citron
■造 里 Sashimi
伊勢海老 本鮪湯霜角造里 関鯵重ね造里
群馬県産湯葉蒟蒻 岡ひじき 大葉 花穂 菖型紅芯大根
胡瓜山葵台 紫芽 本山葵 土佐醤油
Spiny lobster, bluefin tuna and jack mackerel
Konnyaku, okahijiki, ohba, ear of shiso flower, daikon radish
Cucumber basket for wasabi, baby shiso leaves, wasabi and Tosa soy sauce
■煮 物 Stewed Dish
加賀太胡瓜色煮 共あん 帆立貝黄身煮 茗荷子早煮
水茄子揚煮 絹さや
Cucumber, sauce, scallop and mioga ginger
Eggplant and garden pea
■焼 物 Grilled Dish
目張天然塩焼 笹巻麩 出汁巻玉子焼 
染おろし れもん
Black rockfish, dried wheat gluten in bamboo leaf and omlet
Grated daikon radish marinated with soy sauce and lemon
■揚 物 Deep-fried Dish
稚鮎薄衣揚 蓮根煎餅 こしあぶら 山椒塩
Small sweetfish, lotus root cracker, edible wild plant and pepper of Japanese pepper
■強 肴 Entrée
特撰松阪牛霜ふり肉柏葉包み焼き 高野豆腐 飛騨味噌 焼葱
会津金山天然炭酸の水 ライム入り
Grilled Matsusaka marbled beef wrapped in oak leaf, frozen and dried tofu, Hida miso and scallion
Carbonated water with lime
■食 事 Noodles
静岡長茶蕎麦 鰊 すんき のり 山葵 そば汁 七味 
Back wheat noodles flavored green tea, herring, pickled vegetables,
nori seaweeds, wasabi, soup and red pepper
■そえ物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
紅玉すいか ゴールデンキウイ 甘夏みかん 沖縄パイン さくらんぼ
Water melon, golden kiwi fruit, amanatsu citrus, pineapples and cherry
■甘 味 Japanese sweet
抹茶大福 大納言あずきかけ
Rice cake flavored green tea with adzuki paste

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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平成30年4月の献立

卯月会席 Course menu at April
25,000円コース

春麗らかな季節にぴったりの食材をご用意しました
お造りはこの時期の旬「おこぜ」
丹精こめた職人たちの表現をお愉しみください

■箸 付 Starter
浅利・根三つ葉胡麻酢合え
三色パプリカ酢煎り・糸松魚
Japanese littleneck and wild chevil stem marinated with sesami vinegar
Parched paprika with dried bonito
■前 菜 Appetizer
合鴨西京漬・たらの芽 卯の花合え
細魚小袖すし・れもん
白魚二色煎餅
Duck preserved in white miso, bud of Japanese angelica marinated with bean-curd tofu refuse
Halfbeak sushi with lamon
Icefish cracker
■吸 物 Soup
清まし仕立て
海老黄身揚・板蕨・浜防風
Clear soup
Deep-fried shrimp with yolk, bracken and plant of parsley family
■造 里 Sashimi
オコゼ薄造り
大葉・花穂・紅白とさか・浅月
紅葉卸し・ラディッシュ・ポンズ・酢立
Japanese sculpin
Ohba, ear of shiso flower, seaweeds and green onion
Grated daikon radish colored with red pepper, radish, ponzu sauce and citrus fruit
■煮 物 Stewed Dish
真鯛旨煮・鯛の子花煮
筍土佐煮・新じゃが芋含ませ・はじかみ甘酢漬・菜の花
Sea bream and sea bream roe
Bamboo shoot, potato, sweet pickled ginger and rape blossom
■焼 物 Grilled Dish
伊佐木天然塩焼き 長崎県産ハートとまと
Grunt and tomato
■揚 物 Deep-fried Dish
アイナメホワイトアスパラ巻衣揚
エシャロット三色美人粉揚・雪塩・れもん
Greenling with white asparagus
Shallot, snow salt and lemon
■強 肴 Entree
松阪牛霜降り肉桜葉ローストビーフ
彩り野菜・揚にんにく・ベビーリーフ
バター入り割醤油
Roast beef of Matsusaka marbled beef with cherry blossom leaf
Vegetables, garlic and baby leaf
Soy sauce with butter
■食 事 Noodles
信州産すんき入り 二八蕎麦・薄揚・そば汁・七味
Buckwheat noodles with pickled turnip stem, deep-fried tofu pouch, soup and chili pepper
■添え物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
マンゴー・キウイ・さくらんぼ
Mango, kiwi fruit and cherry
■甘 味 Japanese sweets
自家製大納言あずき・白玉・きなこかけ
Rice-flour dumpling with adzuki paste and soybean flour

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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平成30年4月の献立

卯月会席 Course menu at April
23,000円コース

年度初めのお集まりの多い時期
つきじ治作で大切な方と
ゆったりとしたお時間はいかがでしょうか
春を告げる華やかな食材の共演です

■箸 付 Starter
関鯵酢〆 たらの芽色煮 辛子酢味噌かけ かもじ葱
Vinegared jack mackerel, bud of Japanese angelica, vinegared miso with mustard and scallion
■前 菜 Appetizer
鱚香草オリーブオイル焼 れもん
真蛸塩煮 雲丹そーす 
天豆芋すし
Grilled sillago with olive oil and lemon
Stewed octopus with sea urchin sauce
Broad beans with taro
■吸 物 Soup
清まし仕立て
眼張菜種包み 絹皮入り 縒り独活 木の芽
Clear soup
Black rockfish with rape blossom, udo and leaf bud of Japanese pepper
■造 里 Sashimi
牡丹海老 本鮪湯霜角造里 墨烏賊バチ造里 伊佐木焼なめろう
鉤蕨 大葉 若布 ラディッシュ 卸し紅芯大根 本山葵 土佐醤油
Botan shrimp, bluefin tuna, squid and grunt
Warabi, ohba, wakame seaweeds, radish, grated daikon radish, wasabi and Tosa soy sauce
■煮 物 Stewed Dish
新潟県岩沢産里芋田舎煮 鰊昆布巻 湯豆腐含ませ
長蕗色煮 はじかみ甘酢漬
Taro, herring rolled with kelp and tofu
Butterbur and sweet pickled ginger
■焼 物 Grilled Dish
鮑肝入りグラタン焼(マッシュルーム・生麩入り)パン粉
焼青唐 長崎県産ハートとまと
Gratin with mushroom, liver of angler and dried wheat gluten
Grilled green chili and tomato
■箸休め Deep-fried Dish
百合根道明寺蒸し 桜葉入り銀あんかけ 土筆
Mochi and lily bulb with liquid starch and spore shoot of field horsetail
■強 肴 Entrée
近江牛霜降り肉 冬子椎茸 新じゃが芋 グリーンアスパラ 串揚げ
雪塩 れもん 割そーす 奥会津金山天然炭酸の水 ライム
Deep-fried OHMI marbled beef, shiitake mushroom, potato and asparagus
Snow salt, lemon, sauce, carbonated water and Lime
■留 椀 Soup
信州味噌仕立 
信州産すんき 薄揚 七味
Shinshu miso soup
Pickled stem of turnip deep-fried tofu pouch and chili pepper
■御 飯 Rice
御飯 真鯛炊き込みごはん 生姜佃煮
Rice cooked with sea bream and ginger
■そえ物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
マンゴー グレープフルーツ(ピンク・黄) ラズベリー キウイ
Mango, grape fruits, raspberry and kiwi fruit
■甘 味 Japanese confectionery
蕨餠 きなこ 黒蜜かけ
Bracken-starch dumpling with soybean flour and molasses

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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平成30年3月の献立

春うらら  つきじ治作のさくら会席
23,000円コース

2018年3月17日(土)~4月8日(日)限定のさくら会席
ひなたの温かいこの時期に
美味しい食材たちをおすすめの調理で
ご接待や大切な方とのお集まりに
是非ご利用くださいませ

■前 菜 Appetizer
アイナメ黄身焼・巻海老芝煮
花山葵雲丹合え・鶏笹身二身焼
白魚三色美人粉揚・花びら百合根
桜胡麻豆腐 粟麩 よせ湯葉
Grilled greenling with yolk and stewed shrimp coated seaweeds
Wasabi flower marinated with sea urchin and grilled chicken
Deep-fried icefish coated three coloered rice powder and lily bulb
Sesami tofu flavored cherry blossom, dried wheat gluten and yuba
■吸 物 Soup
吉野葛仕立
蛤美人粉揚 千鳥独活 筍 若布 桜花
Yoshino kudzu style soup
Deep-fried clam coated with rice powder, udo, bamboo shoot, seaweeds and cherry blossom branch
■造 里 Sashimi
伊勢海老 真鯛桜葉押 細魚山吹合え
桜大根囲い 大葉 桜草 桜型紅芯大根 紅白とさか海藻
胡瓜わさび台 本山葵 土佐醤油
Spiny lobster, sea bream with cherry blossom leaf and half beak coated with powdered yolk
Ohba, sakurasou, daikon radish, seaweeds, cucumber basket for wasabi, wasabi and Tosa soy sauce
■煮 物 Stewed Dish
桜長芋含ませ 百合根入りがんも 共あん
雲子黄身煮 絹さや 万願寺甘唐
Chinese yam, deep-fried tofu burger and liquid starch
Soft roe with yolk, garden pea and manganji sweet pepper
■焼 物 Grilled Dish
糸より鯛酒焼
桜餅麩 蕗の薹当座煮
Sea bream
Dried wheat gluten and flower of butterbur
■揚 物 Deep-fried Dish
桜海老うるい掻揚 天豆チーズ磯辺揚 雪塩 れもん
Tempura with mixed sakura shrimp and urui and tempura of broad bean and cheese coated with seaweeds
Snow salt and lemon
■強 肴 Entrée
特撰松阪牛春香鍋
春キャベツ 鉤蕨 黄韮 たらの芽 絹皮 桜型人参 木の芽
MATSUSAKA beef pot dish
Chinese cabbage, bracken, yellow garlic chive, bud of Japanese angelica, carrot and leaf bud of Japanese pepper
■食 事 Noodle
名物水たきのすーぷ使用 桜二色うどん 細葱
Wheat noodles in chicken soup with green onion
■そえ物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
桜型苺のムース オレンジ キウイ 大納言あずき セルフィーユ
Strawberry mousse, orange, kiwi fruits, adzuki paste and chervil

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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平成30年3月の献立

月替わり献立 弥生会席
25,000円コース

この時期の食材は冬場の食材の名残と
春の走りをお愉しみいただけます
歓送迎会や大切なご接待にご利用くださいませ

■箸 付 Starter
細魚・焼長芋昆布〆 緑酢 花びら百合根 針生姜
Halfbeak and grilled Chinese yam with vinegar, lily bulb and ginger
■前 菜 Appetizer
飯蛸旨煮 浜防風
巻海老紫蘇揚 れもん
合鴨アスパラ黄身焼
Octopus with plant of parsley family
Deep-fried shrimp with shiso and lemon
Grilled duck and asparagus with yolk
■吸 物 Soup
吉野葛仕立
アイナメ葛打 筍 若布 千鳥独活 桜花
Yoshino kudzu soup
Greenling, bamboo shoot, seaweeds, udo and cherry blossom branch
■造 里  Sashimi
伊勢海老 本鮪 墨烏賊 真鯛 関鯵
うるい 桜型紅芯大根 花穂 紅白とさか海藻
胡瓜わさび台 本山葵 土佐醤油
Spiny lobster, bluefin tuna, squid, sea bream and jack mackerel
Urui, daikon radish, ear of shiso flower, seaweeds, cucumber basket for wasabi,
wasabi and Tosa soy sauce
■煮 物 Stewed Dish
京蕪含ませ 鶏そぼろあんかけ
万願寺甘唐 蕪葉信田煮
Turnip dressed with liquid starch of mince chicken meat
Manganji sweet pepper and leaf of turinp
■焼 物 Grilled Dish
赤睦一干し
桜餅麩 蕗の薹当座煮 染めおろし れもん
Blackthroat seaperch
Dried wheat gluten, flower of the butterbur, grated daikon radish mixed with soy sauce and lemon
■箸休め Plate-refresher
天豆塩ゆで 花山葵浸し
唐墨味噌漬にぎりすし
Boiled broad bean with flower of wasabi
Sushi of salted and dried mullet roe
■強 肴 Entree
特撰神戸牛霜ふり肉とろみ煮
じゃが芋 小玉葱 とまと スナップえんどう 辛子
Stewed KOBE marbled beef
Potato, pearl onion, tomato, snap pea and mustard
■食 事 Rice
筍・桜海老炊き込みごはん 雲丹入り 三つ葉
Rice cooked with bamboo shoot and sakura shrimp with sea urchin and wild chervil
■留 椀 Soup
赤出汁仕立
湯葉 滑子 芹 粉山椒
Red miso soup
Yuba, nameko mushroom, water dropwort and powdered Japanese pepper
■添え物 Pickled vegetables
三種盛り
Three kinds of pickle
■水菓子 Dessert
甘王 せとか みつりんご ブラックベリー キウイ
AMAOU strawberry, SETOKA orange, apple, blackberry and kiwi fruit
■甘味 Japanese sweets
練りきり
Japanese-style confectionery

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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2018年2月まで限定!ふぐのご案内

期間限定・河豚会席
32,400円コース

日本の美味しい冬、海産物は脂がのり特に美味しい季節です
このたびつきじ治作では 冬季限定 とらふぐのコースをご用意いたしました
てっちり(ふぐのお刺身)をはじめ 白子焼き
河豚なべに 最後はお雑炊をお部屋で調理いたします
大切な方とプライベートな空間でこの時期の美味をお愉しみください
◇期間 2018年2月末まで
◇別途 個室料・サービス料(25%)をいただいております

■箸付
河豚身皮 百合根 
鮟肝田舎味噌合え はじかみ
■前菜
河豚皮・雲丹煮こごり
鮑軟らか煮 肝そーす ザクロ
巻海老手毬芋すし
松阪牛鍬焼 柚子こしょう
山茶花赤かぶ甘酢漬
■小吸物
白味噌クリーム仕立
河豚白子 皮
米餅 芽かぶ からし
■造里
虎河豚薄造里
大葉 芽葱 紅白とさか
橙 浅月 紅葉おろし ポンズ
自然薯 天然塩
■焼物
河豚白子焼 石焼
青味大根もろみそ漬 酢立
■鍋物
ふぐちり鍋
白菜 長葱 冬子椎茸 山えのき
春菊 人参 もめん豆腐
浅月 紅葉おろし ポンズ
■食事
河豚雑炊
焼餅 玉子 三つ葉
■添え物
古高菜 すぐき漬
山葵昆布 東京たくわん
梅干し
■水菓子
季節の果物 三種
■甘味
大納言善哉
桑名もち小麦焼入り

※尚、当日の材料によりメニュー変更もございます。

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お飲み物

季節折々の日本を感じていただける会席料理とともに、銘酒を日本全国より集めました。どれも様々な魅力を持った銘酒たちです。
ご用途に合わせ、各種特注・取り寄せも可能です。お気軽にご相談くださいませ。
●ビール(小瓶)1,000円より
●日本酒(1合)1,200円より
●日本酒(4合)8,000円より
●焼酎(1合) 1,200円より
●ワイン(750ml)6,000円より
※期間限定品・希少日本酒・ヴィンテージワイン・プレミアム焼酎のご用意もございます。